تبیان، دستیار زندگی
رقم های پرداختی به عنوان حقوق به فوتبالیست های ایرانی شاغل در لیگ برتر آن چنان بالاست که با مخالفت همگانی روبرو شده است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دستمزد فوتبالیست ها ومخالفت همگانی


رقم های پرداختی به عنوان حقوق به فوتبالیست های ایرانی شاغل در لیگ برتر آن چنان بالاست که با مخالفت همگانی روبرو شده است.
فوتبال

نظرسنجی تبیان در خصوص میزان دستمزد فوتبالیست های شاغل در لیگ برتر فوتبال ایران حاوی یک نکته مهم است. در این نظر سنجی تقریبا صد در صد نظر دهندگان بااین میزان پرداخت ها مخالفت دارند.

در این میان گروهی هم معتقدند که نوع پرداخت نسبت میزان آن هم اشتباه بزرگتری محسوب می شود. به عبارتی این پول نباید مستقیما از بودجه عمومی صرف فوتبالیست ها شود.

با نگاهی گذرا به آنچه در فوتبال دنیا می گذرد به راحتی در می یابیم که مقدار پرداخت ها برای فوتبالیست ها شکلی متفاوت با سایر مشاغل جامعه دارد. فوتبالیست ها همه جا خوب پول می گیرند و از مزایای فراوانی برخوردار هستند. بسیاری از بازیکنان مشهور جهان علاوه برای دستمزد های کلان از محل درآمدهای تبلیغاتی به پول هنگفتی می رسند. این مقدار درآمد اگرچه رشک برانگیز است اما وقتی از جیب مردم نباشد و حاصلی هم در بر داشته باشد به راحتی قابل تحمل است.

نکته ای که در باره میزان دستمزد فوتبالیست ها در ایران به شدت دل آزار است و با مخالفت شدید عمومی مواجه می شود این است که چنین پولی از جیب مردم پرداخت می شود و حساب و کتابی برایش وجود ندارد. علاوه بر آن فوتبالیست ها در قبال این دریافت کیفیت لازم را ندارند.

صد البته این یک سوی ماجراست. موافقان این مقدار پرداخت اگرچه کم تعداد هستند اما حرف هایی برای گفتن دارند. این که فوتبالیست ها زمان کوتاهی برای بروز توانایی خود دارند و باید در این مدت کوتاه به اندازه ای پول جمع کنند که در آینده محتاج نباشند. این که هر لحظه امکان دارد یک بازیکن با مصدومیت شدید از دنیای قهرمانی دور بشود و... این که فوتبالیست ها با ارائه نمایشی خوب باعث شور و اشتیاق و نشاط در جامعه می شوند و حق دارند در این خصوص حقوق کلانی بگیرند.

مشکل دیگر در فوتبال ایران در خصوص میزان دستمزد بازیکنان، چک های برگشتی و تعهدات انجام نشده است. به عبارتی بسیاری از فوتبالیست های ایرانی با ده ها چک پاس نشده و تعهد انجام نشده مواجه هستند. تخلفاتی که از سوی متولیان باشگاه ها انجام می شود و هیچ ارگانی هم در این باره پاسخگو نیست! در اغلب موارد بازیکن به دلیل رعایت حرمت باشگاه و ایجاد آرامش در نزد هواداران مجبور است حتی از حق مسلم خود بگذرد. صدها نمونه از این اتفاق در فوتبال ایران رخ داده تا کار به جایی برسد که سید مهدی سید صالحی بگوید: دستمزد فوتبالیست ها هم مثل مهریه عروس می ماند، کی داده و کی گرفته..!

جلال چراغپور کارشناس فوتبال ایران نوع پرداخت ها در فوتبال ایران را نادرست و دردسر ساز می داند. او می گوید اگر شرایط را طوری فراهم سازیم که بازیکنان به شکل هفتگی حقوق بگیرند در آن صورت ما کمک فراوانی به کیفیت فوتبال کرده ایم و اینگونه اهالی فوتبال را از میزان پرداخت ها راضی تر خواهیم کرد. مجید نامجو مطلق در این باره می گوید: این که فوتبالیستها به دلیل ایجاد شعف در جامعه باید دستمزد خوبی بگیرند شکی نیست. فوتبالیست های خوب نابغه هایی هستند که برای نبوغ و تلاش خود و این که سلامت خود را به خطر می اندازند باید از لحاظ حقوقی تامین باشند. اما مشکل در فوتبال ما این است که از کیفیت لازم برخوردار نیست. این فوتبال در رده باشگاهی نه کیفیت دارد و نه به تیم ملی در راه عرضه بازیکنان نخبه عمل می کند. در چنین حالتی است که مردم برای پرداخت این مقدار پول نگران می شوند.

جدال بر سر پرداخت دستمزد برای فوتبالیست ها ادامه دارد اما به نظر می رسه کلید این حل این مشکل در بخش خصوصی است. آنجا که پول از جیب مردم خرج نمی شود و برای یک ریال آن حساب و کتاب وجود دارد. در بخش خصوصی است که شاید ده ها بابر این پول ها هزینه شود اما این اتفاق در صورتی رخ می دهد که یا همین میزان و یا بیشتر از آن برگشتی دارد. با این که سالهاست در فوتبال در این باره حرف می زنیم اما سابقه نشان می دهد به دلیل نبود زیر ساخت های لازم و عدم حمایت از بخش خصوصی حالا حالا ها باید منتظر ورود صحیح این بخش به فوتبال باشیم. اتفاقی که تا رخ ندهد بعید است ما سرانجامی خوش در اقتصاد فوتبال داشته باشیم.

بهمن اسدی

بخش ورزشی تبیان