تبیان، دستیار زندگی
وزارت ورزش در چهارمین ماه از عمرش، چالشی را پیش‌روی خود می‌بیند که شاید با کمتر اتفاقی در عمر سی‌ودو ساله سازمان سابق ورزش برابری کند. اگرچه از مدت‌ها پیش بسیاری از کارشناسان نسبت به برگزاری انتخابات فدراسیون کشتی در فاصله 9 ماه مانده تا المپیک هشدار داد
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دوئل گوش‌شکسته‌ها با یزدانی خرم


وزارت ورزش در چهارمین ماه از عمرش، چالشی را پیش‌روی خود می‌بیند که شاید با کمتر اتفاقی در عمر سی‌ودو ساله سازمان سابق ورزش برابری کند. اگرچه از مدت‌ها پیش بسیاری از کارشناسان نسبت به برگزاری انتخابات فدراسیون کشتی در فاصله 9 ماه مانده تا المپیک هشدار دادند اما با پافشاری مسوولان وزارت ورزش قرار است انتخابات فدراسیون کشتی تا یک ماه آینده برگزار شود؛ انتخاباتی که با توجه به صف‌کشی افراد مختلف چالشی‌ترین انتخابات کشتی در دو دهه اخیر  خواهد بود.

یزدانی خرم و حادم

از دو هفته پیش و با تاکید وزارت ورزش، ثبت‌نام برای حضور افراد مختلف در انتخابات آتی فدراسیون کشتی جدی شد اما سابقه‌های قبلی نشان می‌داد که نباید منتظر شگفتی در انتخابات صوری بود؛ انتخاباتی که نتیجه‌اش از پیش مشخص بود. اتفاقا روزهای اول هم بر همین منوال گذشت و غیر از یک کشتی‌نویس فرد خاص دیگری وارد کارزار انتخاباتی نشد اما با ورود علیرضا حیدری در دوشنبه هفته پیش انتخابات رنگ‌وبوی جدی‌تری گرفت. هر چند تا پیش از این گفته می‌شود محمدرضا یزدانی خرم رییس فعلی فدراسیون کشتی به خاطر سن و سال بالایش نمی‌تواند نامزد شود، اما او در آخرین ساعات معلت تعیین شده ثبت نام کرد. هر چند پیش بینی می‌شد که با اتمام زمان ثبت‌نام نامزدها رقابت اصلی برای کسب کرسی ریاست فدراسیون کشتی بین علیرضا حیدری و محمدرضا یزدانی خرم شکل بگیرد اما به یکباره وزارت ورزش از تمدید زمان ثبت‌نام نامزدهای انتخابات فدراسیون کشتی خبر داد. یزدانی‌خرم که می‌دانست بر خلاف گذشته گزینه اصلی وزارت ورزش نیست در واکنش به این تصمیم ناگهانی اعلام کرد که "قرار است شنبه نامزد مورد حمایت وزارت ثبت‌نام کرد". چند ساعت پس از این اظهارنظر، پیش‌بینی رییس سالخورده فدراسیون کشتی به حقیقت پیوست اما به جای یک نامزد، چهار نامزد مورد حمایت وزارت ورزش با حضور در فدراسیون کشتی ثبت‌نام کردند.

امیررضا خادم، حسن رنگرز، حجت‌ا... خطیب و حمید گرشاسبی چهار نفری بودند که در آخرین مهلت تعیین شده برای حضور در انتخابات فدراسیون کشتی ثبت‌نام کردند؛ گزینه‌هایی که گفته می‌شود هر کدام با نظر مثبت و قول مساعد وزارت ورزش حاضر شده‌اند در این انتخابات نام‌نویسی کردند. امیررضا خادم که سابقه 17 ماهه ریاست فدراسیون کشتی و قهرمانی جهانی 2002 تهران به همراه چند مدال جهانی و المپیک و چهار بار حضور در المپیک را در کارنامه دارد در بین این چهار نفر بهترین کارنامه را دارد. خادم خود مدعی شده بدون سفارش و تنها از روی ادای دین وارد صحنه شده است اما گفته می شود یکی از مسئولان رده بالای وزارت ورزش و جوانان به حضور وی در انتخابات تمایل زیادی داشته است.

امیررضا خادم که سابقه 17 ماهه ریاست فدراسیون کشتی و قهرمانی جهانی 2002 تهران به همراه چند مدال جهانی و المپیک و چهار بار حضور در المپیک را در کارنامه دارد در بین این چهار نفر بهترین کارنامه را دارد

با این حال معادل حضور وی در انتخابات فدراسیون کشتی کمی پیچیده است و به نظر می رسد که خادم فردی نباشد که بی گدار به آب بزند. قطعا او همه جوانب را بررسی کرده و با دید باز ثبت نام کرده است. مگر اینکه به دلایل غیر ورزشی شانس او برای ریاست فدراسیون کشتی کاهش پیدا کند. هر چند خادم می‌گوید از سوی کسی در وزارت ورزش پشتیبانی نمی‌شود اما او که فردی موفق بوده بعید است بدون برنامه‌ریزی وارد این انتخابات شده باشد. او دیروز تمایلی به انجام گفت‌وگو با هیچ رسانه‌ای نداشت و در اظهارنظری کوتاه به تبیان گفت که منتظر می‌ماند تا مشخص شود در این فضای غبار آلود چه اتفاقی می‌افتد.

کشتی

حسن رنگرز را یکی دیگر از گزینه‌های وزارت ورزش و جوانان می‌دانند. قهرمان سابق کشتی فرنگی جهان که دکتری تربیت بدنی‌اش را هم اخیرا گرفته در دوره ریاست علی سعیدلو در سازمان تربیت بدنی مشاور عالی رییس بود و از زمان حضور عباسی در راس ورزش کشور توانسته ارتباطش را با بدنه مدیریت تصمیم‌گیر ورزش حفظ کند و همین شانس او را برای انتخاب بالا می‌برد، مگر اینکه در آخرین لحظه‌ها به او سفارش شود به نفع نامزد دیگری انصراف دهد و آن موقع اثری از قهرمان جهان در این انتخابات باقی نخواهد ماند. نکته جالب توجهی که درباره رنگرز گفته می‌شود اینکه او در زمان مهلت افراد برای ثبت‌نام در ایران حضور نداشته و همین غیبت اصلی‌ترین دلیل در تمدید این زمان بوده؛ تمدیدی که باعث انصراف علیرضا حیدری از حضور در انتخابات آتی فدراسیون شد. حمیدرضا گرشاسبی فرنگی کار سابق کشور، مسئول کشتی فرنگی در زمان مدیریت طالقانی، رئیس سابق هیئت کشتی استان تهران، معاون سابق ورزشی اداره کل تربیت بدنی استان تهران و مدیرکل ورزش و جوانان استان خوزستان که از مدتها قبل نامش به عنوان گزینه ریاست فدراسیون کشتی مطرح شد. گرشاسبی به نظر می رسد از فعالیتش در استان خوزستان راضی است اما به هرحال وی یکی از گزینه های اصلی است که از حمایت مدیران با سابقه برخوردار است.

نکته جالب توجهی که درباره رنگرز گفته می‌شود اینکه او در زمان مهلت افراد برای ثبت‌نام در ایران حضور نداشته و همین غیبت اصلی‌ترین دلیل در تمدید این زمان بوده؛ تمدیدی که باعث انصراف علیرضا حیدری از حضور در انتخابات آتی فدراسیون شد

حجت الله خطیب  مدیر کل سابق اداره کل تربیت بدنی استان تهران حدود پنج سالی است پس از سرپرستی باشگاه پرسپولیس مدیریتی را برعهده نداشته است. گفته می شود وی از سوی بخش دیگری از مسئولان وزاتخانه را همراه دارد، اما بنظر نمی رسد از آنجا که عضو خانواده کشتی نیست شانس بالایی داشته باشد.

در شرایطی که به نظر می‌رسد در میان گزینه‌های موجود امیررضا خادم بیشترین شانس را برای کسب رای داشته باشد اما باید یزدانی خرم را هم رقیبی جدیدی برای قهرمان سابق جهان دانست. یزدانی‌خرم که دیگر بر خلاف گذشت، وزارت ورزش را حامی و پشتیبانش نمی‌بینید، این روزها ترجیح می‌دهد دیگر در فدراسیون کشتی حاضر نباشد تا در فاصله 9 ماه تا برگزاری المپیک لندن، وضعیت یکی از پرامیدترین رشته‌های المپیکی ایران غم‌انگیزتر از تمامی این سال‌های اخیر باشد.

فاتح حسینی 

بخش ورزشی تبیان