تبیان، دستیار زندگی
رقابت‌های پارا آسیایی برای ایرانی‌ها بهتر آغاز شد اما به هر حال این یک واقعیت است که ورزش جانبازان و معلولان ایران همواره وضعیت بهتری در مقایسه با ورزشکاران معمولی دارند که شاهد این ادعا هم موفقیت جانبازان و معلولان ایرانی در رقابت‌های پارا المپیکی است
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

افتخارآفرینی "کاروان محرم" در محرم

مسابقات پارا آسیایی گوانگجو تیم تیر اندازی

بخش ورزشی- در شرایطی که امروز نخستین دوره بازی‌های پارا آسیایی به پایان می‌رسد، می‌توان پیش‌بینی کرد که کاروان ورزشی ایران موسوم به "محرم" در یکی از مکان‌های سوم یا چهارم این بازی‌ها قرار بگیرد.

دو هفته پس از آنکه ورزشکاران ایرانی در بازی‌های آسیایی گوانگجو روزهای شاد و پر افتخاری را برای مردم ایران رقم زدند،‌از دوشنبه پیش نوبت به جانبازان و معلولان ایرانی رسید تا این بار آنها در قاره کهن برای ایران افتخار آفرینی کنند. اگرچه در مقایسه با بازی‌های آسیایی، رقابت‌های پارا آسیایی برای ایرانی‌ها بهتر آغاز شد اما به هر حال این یک واقعیت است که ورزش جانبازان و معلولان ایران همواره وضعیت بهتری در مقایسه با ورزشکاران معمولی دارند که شاهد این ادعا هم موفقیت جانبازان و معلولان ایرانی در رقابت‌های پارا المپیکی است.

نخستین دوره و تکرار موفقیت‌های جهانی

با وجود اینکه شانزده دوره از بازی‌های آسیایی گذشته، این برای نخستین بار است که بازی‌های پارا آسیایی با حضور ورزشکاران معلول قاره کهن در چین برگزار می‌شود. این بازی‌ها به ابتکار شورای المپیک آسیا و به منظور بالا بردن سطح مشارکت ورزشکاران معلول آسیایی برگزار می‌شود و قرار است از این پس چند روز بعد از پایان بازی‌های آسیایی، رقابت‌های پارا آسیایی هم برگزار شود. یکی از نکات جالبی که در این دوره از بازی‌ها برجسته بود، به شکسته شدن بسیاری از رکوردهای جهانی و المپیکی باز می‌گشت که ورزشکاران آسیایی و به ویژه ورزشکاران ایرانی بارها رکوردهای جهان را شکستند.

مسابقات پارا آسیایی گوانگجو تیم تیر اندازی

درخشش ورزشکاران زن معلول

خودباوری زنان ایرانی در همه عرصه‌ها در سال‌های اخیر نمود پیدا کرده که یکی از این عرصه‌های قابل ذکر بی تردید ورزش است. پس از آنکه خدیجه آزادپور توانست نخستین طلایی ورزش زنان ایران لقب گیرد، زنان معلول ایرانی در بازی‌های پارا آسیایی هم نقش غیر قابل انکاری در درخشش کاروان محرم ایران داشتند. کسب دو مدال طلا، سه مدال نقره و هشت مدال برنز حاصل کار ورزشکاران زن ایرانی در شش روز اول نخستین دوره بازی‌های پارا آسیایی که این سیزده مدال، بخش قابل توجهی از 79مدال ایران تا اینجای این بازی‌ها به حساب می‌آید. راضیه شیرمحمدی و مرضیه صدقی دو بانوی ایرانی بودند که بدون در نظر گرفتن محدودیت‌های جسمی، با کسب دو طلای خود کاروان ایران را در گوانگجو طلایی تر کردند.

درخشش شناگر ایرانی و تعجب چینی‌ها

کمتر کسی انتظار داشت که یک جوان هفده ساله ایرانی با درخشش خود لقب اعجوبه نخستین دوره بازی‌های پارا آسیایی را از آن خود کند اما بعد از گذشته چند روز از آغاز این بازی‌ها مشخص شد که شاهین ایزدیار شناگر هفده ساله ایرانی بی رقیب است. این جوان ایرانی در مسابقات شنای بازی‌ها توانست به چهار مدال رنگارنگ دست پیدا کند. ایزدیار در روز اول بازی‌ها جزو نخستین طلایی‌های ایران بود. او در صدمتر آزاد به طلا رسید. یک روز بعد ایزدیار در پنجاه متر آزاد طلا گرفت و در دو روز بعد در صد متر قورباغه و دویست متر انفرادی به مدال نقره و برنز دست یافت. این عملکرد فوق‌العاده تعجب و شگفتی رسانه‌های چینی را به همراه داشت و روزنامه چایناتریبون هم به این ورزشکار لقب "فلپس ایرانی" داد. البته در شنا وحید کشتکار هم درخشان ظاهر شد و توانست در ماده‌های مختلف به دو مدال نقره و دو مدال برنز دست یابد.

ورزشکاران معلول ایرانی در بازی های آسیایی گوانگجو

درخشش دو و میدانی و شنا

اگرچه سابق بر این رسم بود که ورزش جانبازان و معلولان بیشتر در رشته‌های تیمی به موفقیت می‌رسیدند اما در بازی‌های پارا آسیایی بر خلاف پارا المپیک رشته‌های انفرادی هم موفقیت‌های بسیاری را برای ورزش ایران خلق کردند که البته در تمامی این رشته‌ها وضعیت دو و میدانی از همه بهتر بود و رشته‌هایی مانند وزنه‌برداری قدرتی و شنا هم درخشان‌تر از بقیه بودند. کسب 14 مدال طلا، ده مدال نقره و ده مدال برنز کارنامه درخشان دو و میدانی ایران تا آغاز روز پایانی نخستین دوره این بازی‌ها بود که همین عملکرد این رشته مادر را در گوانگجو به عنوان پرافتخارترین رشته ایران در این بازی‌ها مطرح کرد.

ورزشکاران معلول ایرانی در بازی های آسیایی گوانگجو

یکسان‌سازی جوایز ورزشکاران

اگرچه تا پیش از این رسم بر این بود که جوایز و پاداش ورزشکاران معلول و جانباز نصف پاداش ورزشکاران معمولی در نظر گرفته می‌شد اما این بار با پیگیری‌هایی که علی سعیدلو انجام داد، سازمان تربیت بدنی به ورزشکاران جانباز و معلول حاضر در بازی‌های پارا آسیایی هم همان قدر پاداش می‌دهد که هفته پیش به ورزشکاران عادی داد. این تساوی پاداش قطعا یکی از عوامل انگیزه بالای ورزشکاران جانباز و معلول ایرانی در این دوره از بازی‌ها بود که با امکاناتی بسیار محدودتر در قیاس با ورزشکاران معمولی خود را آماده رقابت با ورزشکاران کشورهای دیگر کردند. به هر حال 150، 75 و 50 سکه طلا پاداش ورزشکاران طلایی، نقره‌ای و برنزی ایرانی در گوانگجوست و طلایی‌ها می‌توانند به گرفتن خانه هم از سازمان تربیت بدنی امیدوار باشند.

محسن معتمد کیا

گروه جامعه و ارتباطات تبیان

تنظیم: مسلم حقیقی