تبیان، دستیار زندگی
افشین قطبی در مجموع چهره شناخته شده ای برای فوتبال کشورهای شرق آسیاست. او به هر حال چندین سال در این منطقه در کنار مربیان نامداری همچون گاس هیدینک، پیم فربیک و دیک ادووکات کار کرده و همین رزومه ای خوب برای او به حساب می آید
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آینده مبهم نیمکت تیم ملی ایران

قطبی

بخش ورزشی- شاید عجیب ترین خبری که در چند روز گذشته محافل ورزشی کشور را با خود درگیر کرده، خبر امضای قرارداد افشین قطبی با تیم شیمیزو اسپالس ژاپن باشد.

قطبی که تا پایان جام ملتهای آسیا سرمربی تیم ملی ایران خواهد بود، پس از آنکه مطمئن شد سران فدراسیون فوتبال ایران تمایلی برای تمدید قرارداد با او ندارند، در فاصله چهل روز تا شروع رقابتهای قطر با باشگاه شیمیزواسپالس ژاپن قرارداد بست تا نخستین مربی ایرانی لیگ معتبر ژاپن باشد.

با این حال نکته ای که اهمیت دارد نه حضور قطبی در لیگ ژاپن، بلکه آینده مبهم نیمکت تیم ملی ایران است. اگرچه وقتی علی سعیدلو و علی فتح الله زاده خبر تغییر سرمربی تیم ملی بعد از جام ملتهای آسیا را می دادند، قصدشان تعیین تکلیف برای سرمربیگری تیم ملی تا پیش از شروع جام ملتها بود اما علی کفاشیان گفته "وقت زیاد است و بعد از جام ملتها می شود در این باره تصمیم گیری کرد". مساله ای که ابهامات زیادی را پیرامون آینده تیم ملی به وجود آورده است.

آشنایی با تیم آینده قطبی

افشین قطبی در مجموع چهره شناخته شده ای برای فوتبال کشورهای شرق آسیاست. او به هر حال چندین سال در این منطقه در کنار مربیان نامداری همچون گاس هیدینک، پیم فربیک و دیک ادووکات کار کرده و همین رزومه ای خوب برای او به حساب می آید. البته قهرمانی در لیگ برتر ایران با پرسپولیس هم حتما فاکتور دیگری بوده که مدیران باشگاه شیمیزو را متقاعد کرده در میان مربیان بزرگی که در لیگ ژاپن حضور دارند، قطبی را انتخاب کنند. با این حال قطعا چیزی که باعث بالا رفتن پرستیژ قطبی در این دو ساله شده حضور بر روی نیمکت تیم ملی ایران بوده است.

اما بد نیست اشاره ای هم به تاریخچه باشگاه شیمیزو اسپالس ژاپن داشته باشیم. شیمیزو تیمی است با قدمت 18 ساله که در کنار یک تیم دیگر تنها تیمهای لیگ ژاپن هستند که تا به حال به دسته پایین تر سقوط نکرده اند. این تیم در فصل گذشته رقابتهای جی لیگ در مکان ششم جدول ایستاد. شیمیزو در حال حاضر یکی از چهار تیم پایانی جام حذفی ژاپن است و این شانس را دارد که با قهرمانی در این رقابتها به لیگ قهرمانان آسیا صعود کند. این تیم در آخرین رده بندی فدراسیون جهانی تاریخ و آمار فوتبال، سی و ششمین تیم برتر دنیاست. در کنار همه اینها نباید این واقعیت را هم از یاد برد که لیگ ژاپن بهترین لیگ قاره آسیاست و حضور یک سرمربی ایرانی بر روی نیمکت یک تیم ژاپنی به خودی خود می تواند یک موفقیت برای فوتبال ایران به حساب بیاید.

افشین قطبی

تحلیل رسانه ها پس از خبر حضور قطبی در ژاپن

اگرچه با تصمیمی که قطبی گرفت، همه از جمله رسانه ها هم شوکه شدند اما بیشتر رسانه ها با نگاهی منطقی به قطبی حق دادند که بعد از تصمیم فدراسیون فوتبال برای قطع همکاری پس از جام ملتها برای آینده اش تصمیم گیری کند. البته اتفاقی که شگفتی همه را به دنبال داشت تیم آینده قطبی بود. سه سال قبل وقتی قطبی در مرحله اول از پرسپولیس جدا شد، او با رویای یافتن تیمی راهی امارات شد اما حضور دو ماهه اش در این کشور کوچک حوزه خلیج فارس با توفیقی همراه نشد و همین مساله باعث تخطئه او از سوی بسیاری رسانه ها شد. البته نکته جالب اینجاست که پس از قطعی شدن حضور قطبی در شیمیزو اسپالس همان رسانه ها که روزی قطبی را تنها یک آنالیزور میدانستند فریاد وااسفا سرداده اند و می گویند که قطبی بهترین مربی برای تیم ملی ایران بوده است!

نیمکت تیم ملی به چه کسی میرسد؟

مارادونا

قابل پیش بینی بود که از لحظه اعلام قطعی شدن حضور قطبی در ژاپن پس از رقابتهای جام ملتهای آسیا، اسامی مختلفی برای تیم ملی در رسانه ها ردیف شود. البته پیش از اینکه قطبی بگوید از ایران می رود نام مارادونا برای نشستن بر روی نیمکت تیم ملی مطرح شد اما از ابتدا هم مشخص بود که این تنها بازی با اسم مارادوناست، ضمن اینکه مارادونا هم نشان داده مربی بزرگی نیست.

پس از مارادونا، یکی از مسوولان فدراسیون فوتبال مصاحبه کرد و گفت که سون گوران اریکسون سرمربی انگلیس در جام جهانی 2006 ابراز علاقه کرده که به ایران بیاید، بعد این خبر تکذیب شد و فدراسیون اعلام کرد اگر قرار باشد اریکسون به ایران بیاید تنها برای حضور در جلسات کمیته فنی به کشورمان سفر می کند. بعد از اریکسون نوبت به برانکو ایوانکوویچ رسید. برانکو در گفت و گو با یکی از هفته نامه های ورزشی گفت که حاضر است دوباره سکان هدایت تیم ملی را بر عهده بگیرد اما با وجود همه این گمانه زنی ها کفاشیان اعلام کرده که فدراسیون عجله ای برای انتخاب سرمربی تیم ملی ندارد و پس از جام ملتهای آسیا سرمربی بعدی تیم ملی را انتخاب می کند. با این همه تردیدی که وجود دارد این است که آیا فدراسیون فوتبال باید سرمربی بعدی تیم ملی را از میان مربیان داخلی انتخاب کند یا باز هم گزینه خارجی برای تیم ایران مفید است.

محسن معتمدکیا

گروه جامعه و ارتباطات تبیان

تنظیم:مسلم حقیقی