تبیان، دستیار زندگی
تعطیلات نوروزی زمان لذت بردن، خوشحالی کردن، شرکت در مجالس مهمانی و... است. اما در همین اوقات ممکن است بحث و بگو مگو میان همسران افزایش یابد ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خاطرات و خطرات این نوروز باستانی

مدیریت استرس زناشویی در ایام عید

نوروز

تعطیلات نوروزی، زمانی برای لذت بردن، خوشحالی، شركت درمجالس میهمانی، جمع شدنهای فامیلی، استراحت نمودن و سپری کردن اوقات بیشتر در کنار همسر است. در حالی كه برای برخی از مردم تعطیلات به منزله اوقاتی جهت ارزیابی خویش، تنهایی، اندیشه كردن درباره شكست های گذشته، بحث و بگو مگو با همسر و اضطراب درباره مسایل نامعلوم آینده است. در اینجا به چند عامل عمده كه غالباً  افسردگی و استرس را حین تعطیلات یا قبل و بعد از آن ایجاد می نماید اشاره می شود:

 1-  نگرش غیرواقع بینانه به موقعیت ها گاه سبب ایجاد استرس می شود.

به طور كلی به واسطه آداب و سنت های دیرین بیشتر افراد پیش از شروع تعطیلاتی چون نوروز تداركات خاصی را در نظر می گیرند و انتظارات كمالگرایانه ای از همسر خود دارند، برای مثال امکان دارد که مردان از همسرشان توقع داشته باشند که توجه بیشتری به آنها بکند و یا زنان این انتظار را داشته باشند که شوهرشان هزینه های بیشتری را برای آنها بپردازد و یا اینکه دایما به گردش و تفریح آنها توجه کند.  بدیهی است این توقعات با تمام زیبایی هایش اگر به شكلی غیر واقع گرایانه پیش بینی شود، پس از پایان تعطیلات و برآورده نشدن آن خواسته ها و ایده آل ها زوجین را دچار افسردگی و تنش می سازد.

به واسطه آداب و سنت های دیرین بیشتر افراد پیش از شروع تعطیلاتی چون نوروز تداركات خاصی را در نظر می گیرند و انتظارات كمالگرایانه ای از همسر خود دارند

كوشش نمودن برای آن كه از تعطیلات ساعات افسانه ای بسازیم و همه مشكلات و مسایل گذشته را درمان كنیم روش واقع بینانه ای نیست و فرد را مأیوس می سازد. پس خواسته های خود را از تعطیلات و از روابط زناشویی تان به طور متعادل تری اولویت بندی كنید و نسبت به موقعیت  خویش واقع بین باشید.

 2- یكی دیگر از مهمترین عوامل استرس زا در طی دوران تعطیلات، فشارهای مالی می باشد.

گاه تأثیر این فشارها  حتی ماهها پس از پایان تعطیلات نیز باقی میماند. فشارهای مالی، افراد(به خصوص مرد) را دچار

مدیریت مالی

استرس ساخته، روح و جان این ایام را تباه میسازد. برخی تعطیلات چون نوروز كه از دیرباز با اهدا هدایایی همراه بوده است، گاه سبب استرس می شود چرا كه برخی از افراد بر این باورند عشق و محبت خود را تنها با تهیه و خرید هدایای گرانبها میتوانند ثابت نمایند. در حالی كه اگر هدیه با كمال محبت و علاقه و براساس نیاز افراد تهیه شده باشد به طور یقین كافی خواهد بود. حتی اگر كالایی گرانبها نباشد. از طرفی تدارك برای مسافرتهای پرهزینه و خارج از توان در نوع خود استرس زا میباشد، و این موضوع غالباً در تعطیلات به چشم میخورد. شناخت حد و مرزهای مالی همسر و كنار آمدن با موقعیت موجود روشی در جهت حل این گونه تنشها و تعارضات خواهد بود.

3-  حضور طولانی مدت دركنار برخی از افرادی كه به واسطه تعطیلات گرد هم جمع شده اند(مانند رفت و آمد بیشتر با خانواده همسر و ایجاد مشکلات احتمالی) از دیگر عوامل استرس زا در این ایام به حساب می آید. در واقع با احترام گزاردن به فردیت هر كس و شناخت تفاوتهای فردی و درعین حال حفظ فاصله از شخص مورد نظر میتوان استرسهای احتمالی را كاهش داد.

4-  قید و بندها و فهرستهای قالبی در طی تعطیلات می توانند تنش زا باشند.

همواره این موضوع را به خاطر بسپارید كه  هر انسانی منحصر به فرد می باشد و باید روش و سبك خود را برای به انجام رسانیدن كارها داشته باشد. الگو  برداری از افكار و تصورات کمال گرایانه جهت برگزاری تعطیلات فشارزا خواهد بود. بهتر این است كه نسبت به این الگوها انعطاف پذیر باشید. در مجموع برای جذاب تر نمودن دوران تعطیلات خود لازم است که:

• واقع بین باشید.

تعطیلات خود را با یادآوری فهرستی از ایده آل های دست نیافتنی همراه با تنش نسازید.

سال گذشته را رها سازید و چشم به راه آینده باشید. زندگی تغییراتی به همراه دارد. هر دوره ای متفاوت از دوره  قبل است و می تواند در نوع خود لذت بخش باشد. امروز خود را دائماً با یادآوری روزهای خوب یا بد گذشته با حسرت همراه نسازید.

• كاری مثبت برای فرد نیازمندی انجام دهید.

سعی كنید برای كمک به دیگران داوطلب باشید لذا تنها به نیازها و خریدهای خودتان و فرزندانتان تمرکز نکنید بلکه به فکر افراد نیازمند نیز باشید. این امر احساس رضایت درونی در شما ایجاد خواهد كرد.

برخی از افراد بر این باورند عشق و محبت خود را تنها با تهیه و خرید هدایای گرانبها می توانند ثابت نمایند. در حالیكه اگر هدیه با كمال محبت و علاقه و براساس نیاز افراد تهیه شده باشد بطور یقین كافی خواهد بود

• در شیوه تعطیلات خود تحولی ایجاد كنید و آنرا به گونه ای متفاوت برگزار كنید.

• اوقات خود را با افرادی كه به آنها علاقمندید بگذرانید.

• با افرادی كه مدتها از آنها بی خبر بوده اید، تماس حاصل كنید.

سطل گل

• با در نظر گرفتن امكانات مالی خود(و یا همسرتان) تغییراتی (حتی جزئی) در محل سكونت خود ایجاد نمایید.

• اوقات خود را ارج نهید وآن را بیهوده تلف نسازید. به همراه خانواده یک برنامه ریزی منظم برای تعطیلات داشته باشید مثلا مطالعه كنید. چیزهایی جدید بیاموزید. تجدید قوا كنید، ورزش كنید و خود را برای شروعی تازه آماده سازید.

• از برخی فعالیتهای رایگان و یا كم هزینه استفاده كنید. شما میتوانیدبه اتفاق همسر و یا خانواده تان به طبیعت بروید. از كتابخانه ها استفاده نمایید به سینما، تئاتر رفته و اوقات فراغت خود را به نحو مطلوبی پر كنید.

بخاطر بسپارید نوروز آغازی جدید است، زمانی است برای تقسیم شادیها. زمانی است برای رها كردن زشتیهای گذشته و بالاخره زمانی برای تجدید قوای آینده.

• خود را دوست بدارید و از آنچه هم اكنون دارید لذت ببرید.

منبع: ماهنامه پیام مشاور(با اندکی تغییرات)

تنظیم برای تبیان- مریم عطاریان

مقالات مرتبط

عاشق شدن چه آسان...

معجزه ای به نام صمیمیت

عشق را غافلگیر کنید

نیازهایم فدای تو!

برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با بخش مشاوره سایت تبیان تماس برقرار کنید.

کاربران محترم می توانند مطالب خود در این زمینه را در انجمن های تخصصی تبیان عنوان کنند.

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.