تبیان، دستیار زندگی
هشتمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : اعظم اژدری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ایده های برگزیده شیمی

هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

هشتمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز هم چون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

ایده های برگزیده شیمی هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

نام ایده :  تهیه واکس

نام ارائه دهنده : عاتکه سادات قائم مقامی

زمینه و نوع پروژه : شیمی- عملی

درجه سختی:  متوسط

واکس به صورت عمومی به ماده‌ای گفته می‌شود که روی جسمی مالیده شود. به طور مثال واکس کفش ماده‌ای است که روی کفش برای ایجاد لایه‌ای شفاف و محافظت از نخ‌های آن مالیده می‌شود.

انواع مختلفی از واکس برای مصارف مختلف وجود دارد:

واکس چرم برای براق کردن سطوح چرمی، واکس بدنه خودرو برای براق کردن بدنه خودرو، واکس مو برای حالت دادن و براق کردن موی سر و غیره…

معمولاً واکس ماده‌ای کرم مانند است که برای براق کردن سطح مواد مختلف استفاده می‌شود. امروزه جهت ایجاد رفاه دستگاه‌هایی جهت واکس کفش ایجاد شده‌است که به آن دستگاه براق کننده کفش می‌گویند که به وسیله یک یا دو برس که به صورت افق قرار دارند رویه و کناره‌های کفش را تمیز می‌نماید.

واکس های نفتی را برحسب مواد اولیه ای که از آن به دست می آیند، می توان به سه دسته تقسیم کرد:

1-  واکس های پارافینی

2-  واکس های میکروکریستال

3-  پترولاتوم

ایده های برگزیده شیمی هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

شناسایی خواص واکس ها را می توان به سه دسته تقسیم کرد:

1-   روش های فیزیک (نقطه ذوب، درصد روغن، ویسکوزیته، ضریب شکست، جرم مخصوص ...)

2-    آزمایش هایی که بیشتر جنبه مکانیکی داشته و بیشتر در صنایع، به منظور شناخت خصوصیات واکس به هنگام مصرف روی آن انجام می گیرد. (مقاومت در مقابل کشش، مقاومت در مقابل سایش، جلای واکس، انعطاف پذیری)

3-   بررسی ساختمان شیمیایی ترکیبات سازنده واکس

دانش آموزان پژوهشگر در این پروژه با انواع مواد رنگ زا و تفاوت آن ها آشنا شدند و ترکیبات موثر در سنتز واکس را بررسی کردند، سپس نحوه آماده سازی مواد اولیه از قبیل پودر کردن آسیاب کردن صاف کردن حرارت دادن و.... را آموخته و تفاوت ترکیب هموژن با هتروژن را مشاهده نموده و مراحل تشکیل یک محصول از مواد اولیه تا خالص سازی و بسته بندی را  آموختند.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان

تهیه و تنظیم: اعظم اژدری

مطالب مرتبط:

ایده های برگزیده شیمی هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

ایده های برگزیده شیمی هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

ایده های برگزیده شیمی هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان