تبیان، دستیار زندگی
امروزه نوجوانان و جوانان شهر تهران گرایش زیادی به استفاده از مارک ها و برندهای خاص پیدا کرده اند که می توان آن ها را در نوع پوشش و غذاهایی که مصرف می کنند ملاحظه نمود. این شرایط در شهر تهران به وضوح دیده می شود ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : اعظم اژدری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ایده ی برگزیده علوم اجتماعی

نهمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

نهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. همچون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

ایده ی برگزیده علوم اجتماعی نهمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

نام ایده:  بررسی فرآیند مدگرایی با تاکید بر برندگرایی در میان نوجوانان شهر تهران

نام ارایه دهندگان: زهرا گندمی

زمینه و نوع پروژه:  علوم اجتماعی - تحقیقاتی

درجه سختی: دشوار

امروزه نوجوانان و جوانان شهر تهران گرایش زیادی به استفاده از مارک ها و برندهای خاص پیدا کرده اند که می توان آن ها را در نوع پوشش و غذاهایی که مصرف می کنند ملاحظه نمود . این شرایط در شهر تهران به وضوح دیده می شود .

مد ایرانی تقلیدی و نمایشی است و خلاقیت در آن کمتر ایجاد می‌شود و وارداتی است. در جامعه ایرانی برند گرایی افراطی وجود دارد که این امر از هویت دینی و ملی ما فاصله دارد، بنابراین ساماندهی مد در جامعه ایران نیازمند راهکار دور اندیشانه با بستر فرهنگی است. مد، اشاعه سریع کالا یا گرایش یک رفتار در میان افراد جامعه است و به دلیل رابطه مستقیمی ‌که با حس تنوع‌طلبی دارد، در میان نوجوانان و جوانان بیشتر دیده می‌شود. هر از گاهی مانند سیلی عظیم جامعه را فرا می‌گیرد و پس از مدتی کوتاه تغییر می‌کند. اما همیشه این که منشأ این تغییر و تحولات چیست و ریشه‌های آن از کجا می‌آید قابل بررسی است. خیلی از افراد مد و مدگرایی را یک امر کاملاً شخصی و سلیقه‌ای می‌دانند و معتقدند نمی‌توان افراد جامعه را مجبور کرد که برخلاف آنچه انتخاب می‌کنند و دوست دارند عمل کنند. ولی آیا انتخاب هرگونه لباس و آرایشی برای هر جامعه و فرهنگی مناسب است‌؟ واساساً این سوال همیشه مطرح است که مدگرایی خوب است یا نه‌؟

ایده ی برگزیده علوم اجتماعی نهمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

در این تحقیق پژوهشگران جوان به بررسی مدگرایی از طریق فرآیند برند گرایی در میان نوجوانان شهر تهران پرداخته اند. امروزه نوجوان ها شیوه های جدیدی را برای نوع پوشش، نوع خوراکی ها و کالاهایی که استفاده می کنند به کار می برند. مثلا کیف های مارک می خرند و یا نوشیدنی های مارک مصرف می کنند. آن ها هم چنین موهای خود را به طرق خاصی کوتاه می کنند و وقتی از آن ها سوال می کنیم دوست دارید از چه وسایلی استفاده کنید؟ در جواب می گویند، لباس های خارجی اعتبار بیشتری به ما می دهد و یا این که ما را خوش تیپ تر می کند.

البته هستند نوجوانانی که درگیر این جریان ها نشده اند. به نظر می رسد هر چه به سمت مناطق مرفه نشین شهر نزدیک تر می شویم، برندگرایی بیشتر خود را نشان می دهد، اما این بدان معنا نیست که بقیه نوجوانان شهر درگیر چنین عارضه ای نشده اند. پژوهشگران قصد دارند براساس پرسشنامه و مصاحبه با جوانان بر اساس یک نمونه گیری تصادفی پروژه خود را انجام دهند و نتایج حاصل از آن را ثبت نمایند. این کار جنبه ی میدانی دارد و از طریق آن می توان بخش زیادی از مدل ها، مارک ها و برندهای مورد استفاده ی نوجوانان را پیدا نمود که این خود می تواند سطح مدگرایی را در جامعه نشان دهد.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان

تهیه و تنظیم: اعظم اژدری

مطالب مرتبط:

ایده های برگزیده روانشناسی شناسی هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

ایده های برگزیده روانشناسی شناسی هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

ایده های برگزیده روانشناسی شناسی هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

فعالیت های دانش آموزان

مهارت های پژوهش

مهارت های فنی

ویترین وسایل مورد نیاز

پروژه های دانش آموزی

انتخاب موضوع

برترین های مسابقات نهمین جشنواره

برترین های سمینارهای علمی نهمین جشنواره

برترین های غرفه های نهمین جشنواره

تقدیر از مسابقات نهمین جشنواره

تقدیر از غرفه های نهمین جشنواره