تبیان، دستیار زندگی
توجه به این كه كودكان در هنگام خوردن دارو بهانه گیری می كنند و به سختی دارو مصرف می كنند، گروهی از دانش آموزان ما تصمیم گرفتند كه این مشكل ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ایده ی برگزیده شیمی
نهمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

نهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز همچون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. همچون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

نام ایده: پاستیل دارویی

نام ارایه دهنده: ملیحه خیرآبادی

زمینه و نوع پروژه: شیمی - عملی

درجه سختی: متوسط

پاستیل دارویی

با توجه به این كه كودكان در هنگام خوردن دارو بهانه گیری می كنند و به سختی دارو مصرف می كنند، گروهی از دانش آموزان ما تصمیم گرفتند كه این مشكل را با تولید پاستیلی كه داروهای مختلف درون آن قرار گرفته است تسهیل كنند. به این خاطر پاستیل را به عنوان ماده كپسوله كننده دارو انتخاب كردند كه با توجه به وجود ساختمان ژلاتینی در آن، می توان از این محصول جهت ترمیم مواد از دست رفته مفاصل نیز بهره گرفت و دردهای استخوانی را كاهش داد. هم چنین به خاطر حالت و شكل آن نیز برای كودكان جذاب است.

ایده برگزیده شیمی نهمین جشنواره

ژلاتین، گلوکز، رنگ ها و طعم دهنده های مجاز، ترکیبات اصلی پاستیل را تشکیل می دهند که هیچ یک برای سلامت بدن مشکل خاصی را به همراه ندارند. ژلاتین موجود در پاستیل دارای ساختمان پروتئینی حاوی اسید آمینه های ضروری برای بدن است. هم چنین برخی از انواع پاستیل حاوی ویتامین C و مولتی ویتامین هستند و از سوی دیگر وجود کم مواد شیرین کننده در این شیرینی، آن را تبدیل به یکی از بهترین تنقلات برای کودکان کرده که به مراتب از هله هوله هایی که کودکان استفاه می کنند بهتر است. برای براق کردن پاستیل هم از نوعی واکس روی سطحش استفاده می‌شود.

اگر پاستیلی که تهیه می‌کنید دارای پروانه بهره‌برداری و ساخت و نیز مجوز استاندارد وزارت بهداشت باشد، منافاتی با سلامت فرد ندارد.

در نهایت ابتدا پاستیل با استفاده از ژلاتین خوراكی ،كه پلیمر طبیعی است، تهیه شد، در حین ایجاد پاستیل قرص مورد نظر وارد پاستیل می شود و به اصلاح قرص درون پاستیل كپسوله می شود. همراه با ژلاتین خوراكی و رنگ خوراكی، پاستیل شكل می گیرد. برای تهیه این نوع پاستیل تنظیم دمای واكنش و غلظت محلولی كه از ژلاتین تهیه می شود، ضروری می باشد.

با تنظیم دقیق این دو فاكتور می توان به محصول مورد نظر دست پیدا كرد. هم چنین بعد از تولید این پاستیل ها باید این محصول را در پوششی كه هوا به آن رد و بدل نشود، نگهداری كرد. در نهایت با تولید این نوع پاستیل ها، كودكان با رغبت بیشتری دارو مصرف می كنند.

مهارت های آموزش داده شده در این پژوهش، شامل موارد زیر است:

آشنایی با اصول امتزاج پذیری مواد مختلف

آشنایی با تولید پاستیل های مختلف

آشنایی با خواص پلی ساكاریدها و پروتئین های متفاوت

آشنایی با واكنش های شیمیایی انجام شده در حین فرایند و ساختار شیمیایی مواد اولیه و سنتز شده

مطالب مرتبط:

ایده برگزیده میکروبیولوژی نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی

ایده برگزیده پزشکی نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی

ایده برگزیده شیمی نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی

فعالیت های دانش آموزان

مهارت های پژوهش

مهارت های فنی

ویترین وسایل مورد نیاز

پروژه های دانش آموزی

انتخاب موضوع

برترین های مسابقات نهمین جشنواره

برترین های سمینارهای علمی نهمین جشنواره

برترین های غرفه های نهمین جشنواره

تقدیر از مسابقات نهمین جشنواره

تقدیر از غرفه های نهمین جشنواره

بخش پروژه های دانش آموزی تبیان

تهیه و تنظیم: فاطمه گودرزی